2017. november 21., kedd

A hosszú haj átka

Az embereknek az első benyomása, ha egy hosszú hajú lányt látnak meg, akkor többségében rögtön az, hogy "Jaj de szép haja van!".
Ugyanúgy, mint a rövid hajat, a hosszút is elég kellemetlen, nehéz néha kezelni.
A mai nap 5 olyan dolgot hoztam nektek, amit a hosszú hajú lányok érthetnek.



1.) Mindenbe belelóg
Szó szerint mindenbe, bár ez a haj hosszúságától is függ. Az olyan lányok, mint én, akiknek seggig, esetleg segg alá ér a hajuk, azoknak még a wc-be is belelóg, és állandóan betűrik a nadrágjukba a végét.
Lehetetlen kibontott hajjal főzni, sütni vagy szimplán csak enni, mert akkor azonnal belelóg az ételbe.
De főképp állandóan az arcodba lóg.

2.) Húzza a súlya a fejbőrt
A hajnak súlya van. Méghozzá nem is kevés, ami egy idő után hihetetlenül elkezdi húzni a fejbőrt. Ekkor két opcionális választás maradt. Vagy elviseled, vagy kibontod vállalva a kockázatot, hogy mindenbe belelógjon.

3.) Sok macera van vele
Negyed órás hajmosás, fél órás hajszárítás, nem tudod begöndöríteni(már ha egyenes a hajad), mert azonnal kilógja magát, gyorsan zsírosodik, kifésülöd, és az első mozdulat után ismét összegabalyodik... soroljam még? :)

4.) Nyáron elviselhetetlen
Komolyan mondom a nyár a legrosszabb a hosszú hajúaknak. Alapból negyven fok van odakint, de téged még a hajad is melegít, így nagyjából ötven fokosnak érzed a hőséget. Emiatt kénytelen vagy kontyban hordani a hajadat, mert ha leengeded, akkor egy pillanat alatt leizzadsz.

5.) Tökéletes sálnak
A tél viszont az ellentettje. Fázik a nyakad, és nincs nálad sál? Tekerd körbe a hajadat a nyakadon, és voálá! Máris sokkal, de sokkal jobb érzés, hogy nem fázik a nyakad. Bár ezzel azt kockáztatod, hogy a hajad megfagy a hideg levegőben, ami miatt kihullhat. Én ilyenkor be szoktam tűrni a kabát alá.

+1) Imádod
Bármennyire is elviselhetetlen néha kezelni, akárhányszor is kiáltod azt, hogy le akarod vágatni, mert idegesít, akkor sem fogod megtenni, mert egyszerűen imádod. Imádod azt, hogy hosszú, hogy szép, hogy egészséges, hogy olyan sok mindent lehet vele kezdeni, és így inkább eltűröd a sok macerát, minthogy levágd.
Néha azért ez is összejön, bár nem sokáig marad benne. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne habozz. Oszd meg velem a gondolataidat. :)